• Vallon - Marie Thérèse

    Renovatie van sociale woningen
Climatex - Vallon - Marie Thérèse

Vallon - Marie Thérèse
Renovatie van sociale woningen

Het doel van het programma is de herkwalificatie van het jaren '80 sociale huisvestingsgebouw gelegen op Rue du Vallon 13-15-17-19 en rue Marie-Thérèse 74-76-78.
Het is enerzijds gerechtvaardigd door de leeftijd van het gebouw en anderzijds door de wens om energiecomfort te bieden aan zijn inwoners.
Het basisprincipe van het project is om een tweede jeugd aan het gebouw te geven met behoud van een herinnering aan wat er daarbuiten is. De drie aanwezige lagen (baksteen, witte zijde, donkere zijde) zal worden herontworpen om het geheel te moderniseren.

Bij de renovatie van een gevel gaat het om de keuze van geschikte materialen. De huidige gevels bestaan voor het grootste deel uit twee kleuren: wit en donkergrijs. Dit contrast is vrij zwaar en zal worden herzien om het gebouw te verlichten.
De huidige architectuur is voldoende imposant en kronkelig...

Daarom stellen we voor om sobere materialen en kleuren te gebruiken en tegelijkertijd een vleugje van moderniteit. De omgeving, die gedeeltelijk is gerenoveerd, zal worden behouden en verbeterd om de leesbaarheid van de ingangen te verbeteren en ook om nieuwe, meer gebruikersvriendelijke ruimtes te creëren, waar de bewoners in staat zullen zijn om om elkaar te vinden.

Projectgegevens